Αγωγής Υγείας

Βιωματική δράση
στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας
«Αισθανθείτε καλά»

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Αισθανθείτε καλά» επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Ιωάννα Ντέρη, φιλόλογος και ψυχολόγος, συντονίστρια Αειφορίας του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Ντέρη πραγματοποίησε βιωματική δράση με ομάδα μαθητών της Γ΄ Λυκείου με σκοπό την αντιμετώπιση του άγχους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αγχώνουν και προβληματίζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης πρώτα από τους ίδιους και στη συνέχεια από την ψυχολόγο.

Δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σήμερα Δευτέρα 5/2/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο αρχιφύλακας Ψούνης Οδυσσέας παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας τα δεδομένα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Τονίστηκαν οι συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών καθώς και της χρήσης κινητών τηλεφώνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων η οποία συνδέεται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και τονίστηκαν τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν των αριθμό των νεκρών και βαριά τραυματισμένων ανά έτος. Τέλος προβλήθηκαν μια σειρά από video που προσομοίωναν τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω στα οχήματα κατά την σύγκρουσή τους και τις συνέπειες τους επιβάτες τους. Υπήρχε αλληλεπίδραση στη διάρκεια της ενημέρωσης καθώς υπήρχαν πολλές ερωτήσεις από την πλευρά των μαθητών.

Πρόσθετες πληροφορίες